فلفل سیاه یکی از ادویه‌های پرکاربرد در سراسر جهان به شمار می‌رود. این ادویه از طریق آسیاب کردن دانه‌ی فلفل به دست می‌آید. فلفل سیاه طعم تندی دارد و غذاها را خوش‌طعم می‌کند. علاوه بر این به روش‌های مختلف سلامتی بدن را بهبود می‌بخشد. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ تصمیم گرفته‌ایم شما را با ۱۴ مورد از خواص فلفل سیاه آشنا کنیم. این خواص توسط علم به تأیید رسیده‌اند. تا پایان مقاله‌ی امروز در کنار ما باشید.

۱. آنتی‌اکسیدان‌های زیادی دارد

رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که می‌توانند به سلول‌ها آسیب برسانند. بعضی از رادیکال‌های آزاد به‌طور طبیعی هنگام ورزش کردن یا هضم غذا ایجاد می‌شوند. با این حال میزان زیاد رادیکال‌های آزاد ممکن است منجر به مشکلات جدی برای سلامتی بدن شود.

برای مثال میزان بالای رادیکال‌های آزاد با التهاب، پیری زودرس، بیماری قلبی و بعضی از سرطان‌ها در ارتباط است. فلفل سیاه مقدار زیادی ترکیب گیاهی به نام پپرین دارد که مطالعات نشان داده‌اند فلفل سیاه خواص آنتی‌اکسیدانی قوی دارد. مطالعات عنوان می‌کنند که رژیم غذایی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها ممکن است به پیشگیری یا به تأخیر انداختن اثرات آسیب‌رسان رادیکال‌های آزاد کمک کند‌.

مطالعات انجام شده روی جانوران به این نتیجه رسیده‌اند که پودر فلفل سیاه و مکمل پپرین ممکن است آسیب رادیکال‌های آزاد را کاهش دهند. برای مثال در یک مطالعه‌ی حیوانی موش‌های صحرایی به دو گروه تقسیم شدند و گروهی فلفل سیاه و گروه دیگر عصاره‌ی فلفل سیاه مصرف کردند.

نتایج این مطالعه نشان داد این دو گروه از موش‌ها در مقایسه با موش‌هایی که رژیم غذایی سرشار از چربی را دنبال کردند، بعد از ۱۲ هفته کاهش چشمگیر آسیب رادیکال‌های آزاد به سلول‌ها را تجربه کردند. مطالعات مختلف نشان می‌دهند که فلفل سیاه به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان در بدن عمل می‌کند.

۲. جذب مواد مغذی را بهبود می‌بخشد

فلفل سیاه می‌تواند جذب و عملکرد بعضی از مواد مغذی و ترکیبات مفید را بهبود دهد.

فلفل سیاه به‌طور مشخص ممکن است به جذب کورکومین کمک کند. کورکومین ترکیب فعال اصلی در زردچوبه است. یک مطالعه به این نتیجه رسید که فلفل سیاه ممکن است جذب بتاکاروتن را هم بهبود ببخشد. بتاکاروتن ترکیبی است که در میوه‌ها‌ و سبزیجات مختلف وجود دارد و در بدن تبدیل به ویتامین آ می‌شود.

بتاکاروتن به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل می‌کند و ممکن است با آسیب سلولی مبارزه ‌کرده و از بیماری‌هایی مثل بیماری قلبی جلوگیری کند. یک مطالعه‌ی ۱۴ روزه روی افراد سالم به این نتیجه رسید کسانی که ۱۵ میلی‌گرم بتاکاروتن و ۵ میلی‌گرم پپرین مصرف کردند، در مقایسه با کسانی که بتاکاروتن را به‌تنهایی مصرف کردند، افزایش سطح بتاکاروتن در خون را تجربه کردند.

۳. خواص ضدالتهابی دارد

التهاب مزمن ممکن است علت زمینه‌ای‌ بسیاری از بیماری‌ها از جمله آرتریت، بیماری قلبی، دیابت و سرطان باشد. بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که پپرین (ترکیب فعال اصلی موجود در فلفل سیاه) ممکن است در مبارزه با التهاب اثرگذار باشد. مطالعات انجام شده روی موش‌های صحرایی مبتلا به آرتریت نشان داد‌ه‌اند که مصرف پپرین منجر به کاهش تورم مفاصل و کم شدن نشانگرهای التهاب در خون می‌شود.

محققان در مطالعه‌ی حیوانی انجام شده روی موش‌ها به این نتیجه رسیدند که پپرین از التهاب مجاری تنفسی ناشی از آسم و حساسیت‌های فصلی جلوگیری می‌کند. با این حال توجه داشته باشید که اثرات ضدالتهابی فلفل سیاه و پپرین به‌طور گسترده روی انسان‌ها بررسی نشده است.

۴. ممکن است برای مغز مفید باشد

 

در مطالعات حیوانی نشان داده شده که پپرین عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد. این ترکیب برای کاهش علائم مرتبط با بیماری‌هایی مثل آلزایمر و پارکینسون مفید است. یک مطالعه روی موش‌های صحرایی مبتلا به آلزایمر به این نتیجه رسید که پپرین حافظه را بهبود می‌بخشد. در یک مطالعه‌ی دیگر روی جوندگان نشان داده شد که عصاره‌ی پپرین شکل‌گیری پلاک آمیلوئید را کاهش می‌دهد. با این حال به مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است‌.

۵‌. ممکن است کنترل قند خون را بهبود ببخشد

مدیریت قند خون یکی دیگر از خواص فلفل سیاه است. مطالعات عنوان می‌کنند که پپرین ممکن است در بهبود متابولیسم قند خون مفید باشد. در یک مطالعه‌ی حیوانی به موش‌های صحرایی عصاره‌ی فلفل سیاه داده شد. محققان به این نتیجه رسیدند که این موش‌ها بعد از مصرف گلوکز در مقایسه با موش‌های گروه کنترل، کمتر دچار افزایش قند خون شدند. علاوه بر این در یک مطالعه‌ی انسانی روی ۸۶ فرد مبتلا به اضافه وزن نشان داده شد که مصرف مکمل حاوی پپرین و سایر ترکیبات به مدت ۸ هفته منجر به بهبود چشمگیر حساسیت به انسولین شد.

۶. ممکن است سطح کلسترول خون را کاهش دهد

سطح بالای کلسترول خون با افزایش احتمال ابتلا به بیماری قلبی در ارتباط است که یکی از علل اصلی مرگ‌ومیر در سراسر جهان به شمار می‌رود. مطالعات حیوانی اثرات عصاره‌ی فلفل سیاه روی کاهش سطح کلسترول خون را بررسی کرده‌اند. در یک مطالعه‌ی ۴۲ روزه موش‌های صحرایی رژیم غذایی حاوی چربی زیاد را دنبال کرده و عصاره‌ی فلفل سیاه را مصرف کردند. نتایج این مطالعه نشان داد که موش‌ها کاهش سطح کلسترول خون از جمله کلسترول بد را تجربه کردند.

علاوه بر این باور بر این است که فلفل سیاه و پپرین جذب مکمل‌های غذایی را بهبود می‌بخشند. برای مثال مطالعات نشان داده‌اند که فلفل سیاه ممکن است جذب ترکیب فعال زردچوبه به نام کورکومین را تا ۲ هزار درصد افزایش دهد. با این حال به تحقیقات بیشتری برای تأیید اثرات فلفل سیاه روی کاهش سطح کلسترول خون نیاز است.

 

۷. ممکن است با سرطان مبارزه ‌کند

محققان به این نتیجه رسیده‌اند که پپرین ممکن است در مبارزه با سرطان مفید باشد. نشان داده شده که پپرین ممکن است به مبارزه با سرطان‌های سینه، پروستات و روده‌ی بزرگ کمک کند. یک مطالعه اثر ۵۵ ترکیب موجود در ادویه‌های مختلف را روی مبارزه با سرطان بررسی کرد. این مطالعه به این نتیجه رسید که پپرین موجود در فلفل سیاه مؤثرترین ترکیب در زمینه‌ی ذکر شده بود. اگرچه این نتایج امیدبخش هستند، اما به مطالعات بیشتری برای پی بردن به خواص فلفل سیاه در مبارزه با سرطان نیاز است.

۸. ممکن است هضم را بهبود ببخشد و از اسهال جلوگیری کند

 

از دیگر خواص فلفل سیاه می‌توانیم به بهبود هضم و پیشگیری از اسهال اشاره کنیم. این ادویه ممکن است به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند. مصرف فلفل سیاه ممکن است آزادسازی آنزیم‌های موجود در پانکراس و روده را تحریک کند که این موضوع در هضم چربی و کربوهیدرات اثرگذار است. مطالعات حیوانی نشان می‌دهند که فلفل سیاه ممکن است از طریق پیشگیری از اسپاسم عضلانی در دستگاه گوارش و کاهش سرعت هضم غذا از اسهال جلوگیری کند. هرچند به تحقیقات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است.

 

۹. ممکن است اشتها را کاهش دهد

کاهش اشتها از دیگر خواص فلفل سیاه محسوب می‌شود. یک مطالعه‌ی کوچک روی ۱۶ فرد بزرگسال به این نتیجه رسید افرادی که فلفل سیاه مصرف کردند، کاهش اشتها را تجربه کردند. هرچند مطالعات دیگر به نتایج مشابهی در این زمینه نرسیده‌اند.

۱۰. اضافه کردن آن به رژیم غذایی آسان است

فلفل سیاه را می‌توانید به غذاهای مختلف از جمله ماهی، گوشت قرمز، پاستا، سالادهای مختلف و… اضافه کنید. ترکیب کردن فلفل سیاه با ادویه‌های دیگر مثل زردچوبه، زیره، پودر سیر و هل خوشمزگی غذا را دو چندان می‌کند.

۱۱. ممکن است درد را تسکین دهد

مطالعات انجام شده روی حیوانات به این نتیجه رسیدند که پپرین موجود در فلفل سیاه ممکن است به‌عنوان یک مسکن طبیعی عمل کند. هرچند به مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است.

۱۲. برای مو مفید است

 

گفته می‌شود که فلفل سیاه به درمان شوره کمک می‌کند. اگر به شوره‌ی سر مبتلا هستید، مقداری کشک را با کمی فلفل سیاه مخلوط کنید و آن را دست‌کم به مدت ۳۰ دقیقه روی کف سر خود قرار دهید. حواستان باشد که از عصاره‌ی فلفل سیاه استفاده نکنید، چون می‌تواند منجر به سوزش کف سر شود. ۲۴ ساعت بعد از اینکه از فلفل سیاه استفاده کردید، موهایتان را با شامپو نشویید، چون ممکن است باعث بروز بعضی عوارض جانبی شود.

همچنین می‌توانید آب لیموترش را با پودر فلفل سیاه مخلوط کنید، آن را روی پوست سر خود قرار دهید و بعد از ۳۰ دقیقه سرتان را بشویید. این ماسک موهای شما را نرم و درخشان می‌کند.

۱۳. به کاهش وزن کمک می‌کند

کاهش وزن هم یکی از خواص فلفل سیاه به شمار می‌رود. ترکیبات موجود در فلفل سیاه به تجزیه‌ی چربی اضافی کمک می‌کنند. اگر قصد کاهش وزن دارید، به چای سبز مقداری فلفل سیاه اضافه کنید و دو تا سه بار در روز آن را بنوشید. این ادویه همچنین سوخت‌وساز بدن را بهبود می‌بخشد.

۱۴. افسردگی را درمان می‌کند

افسردگی یک عارضه‌ی رایج است که بسیاری از افراد در سراسر جهان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. شاید باورش سخت باشد، اما افسردگی می‌تواند باعث مرگ شود. داروهای زیادی برای درمان افسردگی وجود دارد، اما مطالعات نشان داده‌اند افراد افسرده که فلفل سیاه خوردند، بهبود خلق‌وخو را تجربه کردند.

خطرات و عوارض جانبی احتمالی

مصرف فلفل سیاه به میزان متعادل برای بیشتر افراد بی‌خطر تلقی می‌شود. مکمل‌های حاوی ۵ تا ۲۰ میلی‌گرم پپرین هم بی‌خطر به نظر می‌آیند؛ هرچند تحقیقات در این زمینه محدود هستند‌. مصرف فلفل سیاه یا مکمل‌های پپرین به مقدار زیاد ممکن است منجر به بعضی عوارض جانبی مثل احساس سوزش در گلو یا معده شود.

فلفل سیاه ممکن است به جذب بعضی از داروها مثل آنتی‌هیستامین‌های مورد استفاده برای تسکین علائم آلرژی کمک کند. با وجود اینکه فلفل سیاه در جذب بهتر بعضی از داروها مفید است، اما می‌تواند جذب تعدادی از داروها را به‌طرز خطرناکی افزایش دهد. اگر می‌خواهید فلفل سیاه یا مکمل پپرین را بیشتر مصرف کنید، حتما درباره‌ی تداخل آن با داروهای دیگر با پزشک مشورت کنید.

کلام آخر

فلفل سیاه یکی از مشهورترین ادویه‌ها در جهان است و ممکن است فواید چشمگیری برای سلامتی بدن داشته باشد. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ ۱۴ مورد از خواص فلفل سیاه را بررسی کردیم. پپرین که ترکیب فعال اصلی فلفل سیاه است، ممکن است با رادیکال‌های آزاد مبارزه کند و هضم غذا و جذب ترکیبات مفید را بهبود ببخشد. استفاده از فلفل سیاه در پخت‌وپز و مصرف مکمل پپرین معمولا ‌بی‌خطر تلقی می‌شود، اما ممکن است به‌طرز قابل‌توجهی جذب بعضی از داروها را افزایش دهد. بنابراین اگر دارویی مصرف می‌کنید، در مصرف فلفل سیاه و مکمل پپرین احتیاط کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
ut libero Phasellus Lorem leo. amet, quis,