فلفل قرمز انواع مختلفی دارد و به اسامی گوناگونی نامیده می شود؛ یکی از آنها پول بیبر یا فلفل حلب است در ترکیه و سوریه کاشته و به عنوان چاشنی غذاهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. این فلفل کمی شبیه فلفل دلمه ای بوده و طعمی ملایم و عطری خوشایند است.

پول بیبر به رنگ قرمز شرابی است و معمولا آن را به صورت ساطوری خورد کرده و خشک می کنند. این فلفل را می توان در انواع غذاها از جمله استیک، کباب ها و سالادها استفاده کرد. در ادامه درباره پول بیبر و خواص آن مطالعه خواهید کرد.

پول بیبر برای کجاست؟

خاستگاه پول بیبر یا فلفل حلبی، شهر حلب در شمال سوریه و نزدیک مرز ترکیه است؛ این فلفل در کشورهای ترکیه و سوریه به عنوان چاشنی غذاهای خاورمیانه ای و مدیترانه ای استفاده می شود. ظاهر این فلفل شبیه فلفل دلمه ای بوده و کاملا گوشتی است؛ به همین دلیل بعد از خارج کردن دانه ها آن را به صورت پولکی خورد کرده و نیمه خشک می کنند، سپس آن را به روغن و نمک آغشته و بسته بندی می کنند.

این فلفل از دهه نود میلادی توسط مهاجران به اروپا و آمریکا وارد شد و مورد استقبال آنها قرار گرفت. مردم ترکیه از پول بیبر به عنوان چاشنی غذاهای مختلف از سالاد گرفته تا غذاهای گوشتی استفاده می کنند.

طریقه مصرف و کاربرد فلفل پول بیبر در کجاست؟

پول بیبر را می توان جایگزین مناسبی برای پاپریکا و فلفل قرمز دانست و در غذاهای مختلف استفاده کرد. توجه داشته باشید که در مصرف این فلفل زیاده روی نکنید زیرا استفاده بیش از اندازه آن موجب تند شدن غذا می شود.

شما می توانید از این فلفل به همراه آبلیمو و روغن زیتون برای طعم دار کردن مرغ و گوشت کبابی استفاده کنید یا آن را به عنوان چاشنی به سالاد، تخم مرغ نیمرو و آب پز، پاستا، ماکارونی، غذاهای گیاهی، سالاد سیب زمینی، سیب زمینی سرخ شده، غذاهای دریایی اضافه کنید. در سوریه برای طعم دار کردن آجیل نیز از پول بیبر استفاده می شود.

مزه پول بیبر چگونه است؟

طعم پول بیبر تقریبا مثل فلفل چیلی است اما تندی ملایم تری دارد. ته مزه این فلفل یادآور طعم زیره و میوه بوده و به دلیل افزودن نمک و روغن در فرایند خشک کردن، کمی شور و چرب است. در کل تندی پول بیبر اصلا زننده و آزاردهنده نیست و همه افراد با ذائقه های مختلف می توانند آن را استفاده کنند.

 

پول بیبر در چه غذاهایی استفاده می شود؟

شما می توانید از فلفل پول بیبر برای سعم دار کردن انواع غذاها استفاده کنید؛ در ادامه چند دستور غذایی رایج با پول بیبر یا فلفل حلبی بیان می شود.

طرز تهیه املت ترکی با فلفل پول بیبر

مواد لازم:

  • پیاز متوسط: یک عدد
  • سیر: سه حبه
  • گوجه: 4 عدد
  • تخم مرغ: سه عدد
  • پول بیبر: یک قاشق چای خوری
  • جعفری خورد شده: یک قاشق غذا خوری
  • نصف فلفل دلمه ای خورد شده

طرز تهیه:

  1. ابتدا روغن یا روغن زیتون را در ماهیتابه ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  2. پیاز را به روغن اضافه کرده و تفت دهید تا طلایی شود.
  3. فلفل دلمه ای و سیر خورد شده را اضافه کرده و به مدن 2 تا 3 دقیقه تفت دهید.
  4. پول بیبر را اضافه کنید.
  5. گوجه های خورد شده را به بقیه مواد اضافه کرده و بگذارید آب آن کاملا کشیده شود.
  6. بعد از اینکه مواد کاملا تفت داده شدند، تخم مرغ ها را اضافه کنید و درب ماهیتابه را بگذارید.
  7. می توانید از فلفل سیاه یا قرمز نیز استفاده کنید.
  8. هنگام سرو املت از جعفری برای تزئین آن استفاده کنید.

طرز تهیه جوجه کباب با پول بیبر

پول بیبر یک طعم دهنده فوق العاده برای غذاهای گوشتی است و شما می توانید از آن برای پختن انواع کباب ها استفاده کنید.

مواد لازم:

  • سینه مرغ خورد شده: 500 گرم
  • فلفل پول بیبر: دو قاشق چای خوری
  • روغن زیتون: دو قاشق غذاخوری
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • فلفل سیاه: نصف قاشق چای خوری
  • نمک

طرز تهیه:

  1. ابتدا روغن زیتون، پول بیبر و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید.
  2. پیاز خورد شده را به مواد بالا اضافه کنید.
  3. تکه های مرغ را در مواد بالا بریزید و در یخچال بگذارید.
  4. بعد از دو ساعت مرغ طعم دار شده را به صورت کبابی یا گریل بپزید.
  5. از همین روش برای کباب کردن گوشت گوساله و گوسفند نیز می توانید استفاده کنید.

دستور پخت مانتی با پول بیبر

مواد لازم برای خمیر:

  • آرد: یک پیمانه
  • تخم مرغ: یک عدد
  • آب: یک چهارم پیمانه
  • نمک: به مقدار لازم
  • مواد لازم برای داخل مانتی:
  • گوشت چرخ کرده یا مرغ چرخ کرده: 200 گرم
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • سیر: دو حبه
  • جعفری خورد شده: دو قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
  • فلفل پول بیبر: دو قاشق چای خوری
  • ادویه: یک قاشق چای خوری
  • روغن زیتون و نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه:

  1. برای تهیه خمیر ابتدا آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و تخم مرغ را به آن اضافه کرده و خوب ورز دهید.
  2. سپس آب را کم کم به آن اضافه کرده و دوباره ورز دهید، روی طرف خمیر را بپوشانید و بگذارید نیم ساعت باقی بماند.
  3. برای تهیه مواد پیاز را تفت دهید تا طلایی شود.
  4. رب گوجه فرنگی، سیر، ادویه، پول بیبر و نمک را اضافه کنید و خوب تفت دهید.
  5. مرغ یا گوشت چرخ کرده و جعفری را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید 15 دقیقه مواد خوب پخته شوند.
  6. خمیر را با وردنه صاف کنید تا قطر آن به اندازه یک سانتی متر شود؛ سپس به صورت مربع های کوچک برش دهید.
  7. روی هر تکه خمیر مقداری از مواد را بریزید و خمیر را به صورت بغچه ببندید.
  8. مانتی ها را در سینی فر چیده و در حرارت 120 درجه به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید.
  9. این غذای خوشمزه را می توانید با سس ماست یا سس کچاپ میل کنید.
  • احسان کاظمی
  • فروردین 3, 1401
  • 233 بازدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
Lorem amet, felis ante. sed eget tempus dolor id