غوره میوه نارس انگور است که دارای طعم ترشی است. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک و قند است. پودر غوره تمامی خواص غوره را دارا است ضمن این‌که ماندگاری بیشتری دارد و در تمام فصول در دسترس است. طبیعت غوره سرد و خشک است.

 

روش تهیه گرد غوره

  • غوره‌ها را پاک‌کرده، دم آن‌ها را می‌گیریم و می‌شوییم. روی یک‌پارچه تمیز پهن کرده و در آفتاب خشک می‌کنیم. سپس آن‌ها را آسیاب می‌کنیم.
  • پودر غوره را درون یک ظرف درب‌دار ریخته و در جای خشک نگهداری می‌کنیم.
  • برای تهیه پودر غوره مرغوب باید از انگور عسگری استفاده کنیم.

 

خواص مصرف غوره

  • قوره به‌صورت پودر یا آبغوره مصرف می‌شود. در آشپزی در ترش کردن غذاها استفاده دارد.
  • آبغوره برای هضم غذاهای چرب و سنگین بسیار مفید است .
  • افراد مسن که به دلیل کاهش اسید معده به‌خوبی غذا را هضم نمی‌کنند می‌توانند از پودر غوره کمک بگیرند.
  • آبغوره باعث جذب بهتر آهن غذا می‌شود.
  • ریختن پودر غوره در غذا حرارت خون و صفرا را در بدن کم می‌کند و باعث تقویت کبد و برطرف‌کننده تشنگی و برطرف‌کننده سستی اعضای بدن است.
  • برای برطرف‌کردن ورم گلو آبغوره قرقره کنید.
  • برای رفع کرم روده و تقویت معده ۵ روز آش آبغوره به همراه زیره سیاه مصرف کنید.
  • ترشی غوره برای معالجه رماتیسم و سیاتیک مفید است.
  • گرد غوره در سالاد شیرازی کاربرد دارد. برای خوشش طعم این سالاد می‌توان با پودر فلفل سیاه و نعنا خشک مخلوط کرد.
  • غوره باعث نابودی صفرا و بلغم می‌شود و مقوی کبد است.
  • برای چربی خون مفید است و می‌تواند جایگزین خوبی برای آبغوره باشد.
  • مصرف آن برای زنان باردار در حد چاشنی غذا یا سالاد اشکالی ندارد.

 

مضرات مصرف زیاد غوره و پودر آن

  • مصرف زیاد غوره باعث کاهش میل جنسی، تولید باد و دل‌پیچه می‌شود و برای رفع این مشکل آن را به همراه گل قند، انیسون و یا انجیر مصرف شود.
  • کسی که به سردی کبد مبتلاست نباید غوره مصرف کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
libero fringilla sem, sit ultricies efficitur. Praesent ut nunc risus.