
غوره میوه نارس انگور است که دارای طعم ترشی است. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک و قند است. پودر غوره تمامی خواص غوره را دارا است ضمن اینکه ماندگاری بیشتری دارد و در تمام فصول در دسترس است. طبیعت غوره سرد و خشک است.
روش تهیه گرد غوره
- غورهها را پاککرده، دم آنها را میگیریم و میشوییم. روی یکپارچه تمیز پهن کرده و در آفتاب خشک میکنیم. سپس آنها را آسیاب میکنیم.
- پودر غوره را درون یک ظرف دربدار ریخته و در جای خشک نگهداری میکنیم.
- برای تهیه پودر غوره مرغوب باید از انگور عسگری استفاده کنیم.
خواص مصرف غوره
- قوره بهصورت پودر یا آبغوره مصرف میشود. در آشپزی در ترش کردن غذاها استفاده دارد.
- آبغوره برای هضم غذاهای چرب و سنگین بسیار مفید است .
- افراد مسن که به دلیل کاهش اسید معده بهخوبی غذا را هضم نمیکنند میتوانند از پودر غوره کمک بگیرند.
- آبغوره باعث جذب بهتر آهن غذا میشود.
- ریختن پودر غوره در غذا حرارت خون و صفرا را در بدن کم میکند و باعث تقویت کبد و برطرفکننده تشنگی و برطرفکننده سستی اعضای بدن است.
- برای برطرفکردن ورم گلو آبغوره قرقره کنید.
- برای رفع کرم روده و تقویت معده ۵ روز آش آبغوره به همراه زیره سیاه مصرف کنید.
- ترشی غوره برای معالجه رماتیسم و سیاتیک مفید است.
- گرد غوره در سالاد شیرازی کاربرد دارد. برای خوشش طعم این سالاد میتوان با پودر فلفل سیاه و نعنا خشک مخلوط کرد.
- غوره باعث نابودی صفرا و بلغم میشود و مقوی کبد است.
- برای چربی خون مفید است و میتواند جایگزین خوبی برای آبغوره باشد.
- مصرف آن برای زنان باردار در حد چاشنی غذا یا سالاد اشکالی ندارد.
مضرات مصرف زیاد غوره و پودر آن
- مصرف زیاد غوره باعث کاهش میل جنسی، تولید باد و دلپیچه میشود و برای رفع این مشکل آن را به همراه گل قند، انیسون و یا انجیر مصرف شود.
- کسی که به سردی کبد مبتلاست نباید غوره مصرف کند.
- احسان کاظمی
- فروردین 5, 1401
- 341 بازدید