پرک لیمو امانی از خشک شدن و آسیاب شدن لیمو امانی بدست می‌آید. از پر لیمو برای مصارف غذایی استفاده‌ می‌شود در حقیقت پر لیمو جایگزین مناسبی برای لیمو است. پر لیمو خوش طعم تر از لیمو امانی است زیرا پوست لیمو وجود ندارد و تلخی آن گرفته شده است. پر لیمو را میتوان در قرمه سبزی، قیمه، خورش بادمجان یا هر غذای دیگری که نیاز به چاشنی ترشی دارد مصرف کرد.

تاریخچه لیمو امانی:

لیموامانی از لیموترش به دست می‌آید، که معمولاً خشک شده آن را به عنوان چاشنی و ادویه در غذاها استفاده می‌کنند. در لغتنامه دهخدا از لیموی خشک شده به عنوان لیمو عمانی نام برده شده است. لیموعمانی در واقع لیمو امانی بوده که به اشتباه لیموعمانی گفته می‌شود چرا که لیمو امان اردن همچون لیمو فلسطین و لبنان سرشناس می‌باشد. درباره خواستگاه اولیه لیمو ترش اختلاف‌نظر وجود دارد. تاریخچه استفاده از لیمو امانی یا عمانی به 330 سال قبل از میلاد مسیح می رسد که در آن زمان استفاده از لیمو و سایر مرکبات مرسوم بوده است.

مشخصات گیاه لیمو امانی:

لیمو امانی در واقع نوعی درخت بوته ای مانند هست که دارای شاخ و برگ های متعددی است. ارتفاع این درخت به حدود 5 متر نیز می‌رسد. تنه این گیاه بسیار پیچ در پیچ بوده و کمتر دیده شده که تنه اصلی راست رشد کند. ساقه اصلی داری تعداد زیادی شاخه و برگ می باشد. برگ های لیموامانی تخم‌مرغی شکل می‌باشد که طول آنها بین 2 تا 9 سانتی متر است. این درخت شباهت زیادی به درخت پرتقال دارد. گلهای این گیاه به رنگ سفید است و میوه آن دایره مانند و گاها تخم‌مرغی شکل است.

چگونگی تهیه پر لیمو:

لیمو امانی یکی از ادویه ‌های پر مصرف می‌باشد که به عنوان چاشنی در غذاها استفاده‌ می شود و طعم غذا را ترش می‌کند. برای تهیه پر لیمو  ابتدا لیمو امانی را خشک می‌کنند و سپس آن‌ها را خرد می‌کنند تا تکه های درشت و مناسب برای استفاده در غذا آماده شود.

خواص پرک لیمو امانی:

پرلیمو اشتها آور است و نوعی ضد عفونی کننده به حساب می‌آید. پرلیمو مقوی معده بوده و برای کمبود ویتامین c خوارکی مناسب محسوب می شود. همچنین از پر لیمو می توان برای درمان دل درد و دل پیچه استفاده کرد. پر لیمو در درمان نقرس، روماتیسم، نفخ، چاقی، سرماخوردگی و .. موثر است. پر لیمو فشارخون را کاهش می‌دهد و در رفع التهاب دهان مفید است. همچنین می توان از پر لیمو برای کاهش چربی خون استفاده کرد. پرلیمو منبع کلسیم و مواد آنتی‌اکسیدانی است و خاصیت ضد سرطانی دارد.

کاربرد پرک لیمو امانی :

از پر لیمو برای معطر نمودن غذاها بخصوص غذاهای گوشتی و مرغی استفاده‌ می‌شود. پر لیمو به همراه چای نیز استفاده‌ می شود. بیشترین کاربرد پرلیمو در پخت و پز می باشد و مصارف دارویی نیز دارد. در طب سنتی کاربرد دارد. همچنین از پرلیمو میتوان در تهیه انواع دمنوش ها و نوشیدنی های سرد و گرم به عنوان یک جایگزین عالی برای لیمو استفاده کرد. مصرف پر لیمو همراه با گل گاوزبان یکی از دمنوش‌های خوشمزه و رایج است که خاصیت آرامبخشی داشته و مانع از افزایش غلظت خون و بالا رفتن فشار در افراد می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

جستجو در سایت

درحال بارگذاری ...
mi, dictum Aliquam ut ultricies facilisis